Chladiace boxy na mieru majú široké spektrum využití nielen v potravinárskom priemysle. Aké sú ich najväčšie výhody?
Hygienické štandardy
Chladiace boxy na mieru nachádzajú využitie predovšetkým v potravinárskom priemysle. Reštaurácie, hotely, obchodné prevádzky, mliekarne či mäsiarne a mnoho iných využívajú chladiace boxy na skladovanie potravín. Tie preto musia spĺňať najprísnejšie hygienické normy a predpisy. Okrem zdravotnej nezávadnosti sa i ľahko udržiavajú a nevytvárajú sa v nich plesne. Chladiace boxy sú totižto vyrábané zo sendvičových panelov so skrytými spojmi, čo výrazne uľahčuje ich čistenie.
Izolačné vlastnosti
Zásadným parametrom pri chladiacich a mraziacich boxoch je kvalitná izolácia. Chladiarensky box vyrobený z PUR panelov alebo PIR dosiek ponúka vysokú mieru tepelného odporu, čím pomáha udržiavať v boxe požadovanú teplotu. Čím je hrúbka izolačného jadra väčšia, tým vyšší je tepelný odpor.
Vedeli ste, že? Chladiace boxy s kvalitnou izoláciou sú i šetrné k životnému prostrediu, nakoľko znižujú spotrebu energií na ich prevádzku a znižujú uhlíkovú stopu.
„Šité“ na mieru
Ďalšou výhodou chladiacich boxov na mieru je prispôsobenie ich parametrov požiadavkám klienta. Okrem hrúbky izolačného materiálu je možné zvoliť si i veľkosť a tvar chladiaceho boxu. Podľa potrieb zákazníka je možné vybrať i chladiace zariadenia, ktoré budú zabezpečovať optimálne chladenie boxu. V boxoch je možné nastaviť teplotu od +8°C až po – 35°C.
Na výber je tiež niekoľko variantov chladiarenských dverí. Boxy tak môžu obsahovať otočné chladiarenské dvere, posuvné chladiarenské dvere alebo PVC pásy a dvere.
Zákazník si môže voliť medzi kovovými alebo plastovými lištami, ktoré ukončujú box. Ak siahnete po kontajnerových boxoch, získate výhodu jednoduchej manipulácie a premiestňovania boxu podľa potreby.